keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Munakkaita

Munat ovat todella kätevä opiskelijan raaka-aine. Ne säilyvät todella kauan, sillä vaikka ne olisivatkin kuukauden vanhoja, hajusta pystyy päättelemään ovatko ne vielä syötäviä. Jos särjettynä muna ei haise pahalta, se on vielä syötävä. Munakas on helppo jääkaapin rääppeistä koottava ateria ja täyttääkin hyvin. Tässä pari ohjetta.


Sipulimunakas

1 sipuli
2 munaa

Silppua sipuli. Riko munat ja sekoita ne haarukalla ja kaada sekaan sipuli. Sitten paista pannulla. Koska sipulia ei kuulloteta erikseen etukäteen, se on raikasta ja tuo munakkaaseen mukavan makean sivumaun.


Pestomunakas

2 munaa
vähintään 1/4 purkillista pestoa
juustoa

Riko munat ja sekoita niihin pesto. Pienikin määrä riittää tuomaan sopivasti makua. Raasta sekaan juustoa ja paista pannulla. Pesto tuo aivan uuden maun perinteiseen munakkaaseen!

1 kommentti: