tiistai 30. lokakuuta 2012

Pannukakku

Taas yllätti makeannälkä ilman suunnitelmia! Pannukakku teki mieli. Kaapissa vain ei ollut maitoa.
Ohje kuului:

1 litra maitoa
4 munaa
1 tl suolaa
3–4 rkl taloussokeria
5 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia tai voita sulatettuna


Kaapista löytyi kuitenkin ruokakerman jäännökset, noin puoli desiä. Sekoitin sen veteen niin että nestettä tuli 1 litra, ja se toimi taikinassa todella hyvin! Eroa maitoon ei huomannut.


Eli maito ja munat sekoitetaan ensin vispilällä, sitten joukkoon suola, sokeri, jauhot ja rasva. Taikinan voi antaa turvota, mutta eihän sitä kukaan jaksa tehdä. Kaadoin taikinan syvälle uunipellille joka oli peitetty leivinpaperilla ja paistoin 200 asteessa yli puoli tuntia. Koska kämppäni lattia on niin vino, taikinat valuivat toiseen reunaan, joten toinen reuna kypsyi nopeammin. Leikkasin sen irti sen kypsyttyä ja jätin loput vielä uuniin. Ihan kätevää! Uunituoretta pannaria löytyi sitten suoraan seuraava satsi ekan jälkeen. Tästä tuli myös ihanan rapeaa.


En ollut aiemmin kokeillut kinuskikastiketta pannarin kanssa, mutta kun sitä sattui olemaan niin pistin sitä. Todella hyvää! En varmaan enää syökään pannaria perinteisellä mansikkahillolla, kun tämä sopi niin hyvin. Jos ei ole kokeillut, niin kannattaa!

1 kommentti:

  1. tää menee niin mun filosofian mukaan, et mitä kaapist löytyy, sillä pärjätään : D
    vino lattia tuo varmasti hienon tatsin! haluun tulla maistelemaan tätä erikoisuutta.

    VastaaPoista