keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Kuinka tehdä soijasuikaleista hyviä

Hei ja terve pitkästä aikaa!

Keksin pitkästä aikaa idean uuden postaukseen, nimittäin soijasuikaleet. Olen tehnyt ruokaa niistä nyt noin vuoden päivät, ja olen oppinut valmistamaan ne niin, että niistä tulee maistuvia. Kuulemani mukaan monen mielestä ne eivät oikein maistu miltään ja niistä on vaikea tehdä ruokaa, joten ajattelin jakaa oppimani.

Itse liotan soijasuikaleita lämpimässä vedessä johon murennan liemikuutiota ja lisään mausteita summanmutikassa maun mukaan: paprikajauhetta, pippuria, grillimaustetta, jauhelihamaustetta, currya tai chiliä… Laitan liuokseen usein myös murskattua valkosipulinkynttä, veden maku saa olla aika jytyä. Annan niiden liota kunnes ovat pehmeitä.

Käytän soijasuikaleita usein nuudelien kanssa tai vaikkapa currykastikkeessa. Yksi takuuohje on soijasuikale-vihanneswokki. Sulatan siihen pakasteesta parsa-porkkana-kukkakaalisekoitusta ja paistan joukkoon sipulia. Sekoitan kaiken soijasuikaleiden kanssa, keitän leveitä munanuudeleita ja heitän kaiken pannulle ja rikon kananmunan, jonka sekoitan myös joukkoon niin että se menee pieniksi murusiksi. Mausteena runsaasti soijaa (sitä voi lisätä jo vihanneksiinkin). Mmmm!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti